Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας

 
Το γραφείο HYDREN έχει πιστοποιηθεί για την Εφαρμογή Τεχνικών Εξοικονόμησης Ενέργειας και διέπεται από τους Κανόνες Λειτουργίας, τις Προϋποθέσεις και τις Δεσμεύσεις της TUV AUSTRIA HELLAS.
 

Με ηλιακή ενέργεια

 
 
Υδραυλικές εγκαταστάσεις & Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας HYDREN
 
 
 
Ηλιακή ενέργεια για ζεστό νερό χρήσης και για υποβοήθηση θέρμανσης.

• Αξιοποιήστε την ηλιακή ενέργεια για να θερμάνετε το κτίριο σας. Τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες ημέρες μπορείτε να πετύχετε σημαντική οικονομία στα καύσιμα.
• Προτιμήστε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα αντί ενός ηλεκτρικού για τη θέρμανση του νερού (ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να καλύψει κατά 70% τις ετήσιες ανάγκες σε ζεστό νερό με αντίστοιχη μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος).
 
 
 
 

Με Φυσικό αέριο

 
 
Υδραυλικές εγκαταστάσεις & Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας HYDREN
 
 
 
Με χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση και μαγείρεμα μπορείτε να πετύχετε:

Οικονομία 20% στην θέρμανση και 60% στο ρεύμα...Ζεστό νερό στις βρύσες σας άμεσα, χωρίς να περιμένετε ούτε δευτερόλεπτο.Μαγείρεμα με άμεση ρύθμιση της θερμοκρασίας χωρίς να περιμένετε καθόλου.Περιορισμένες ανάγκες συντήρησης λόγω της πιο καθαρής καύσης.
 
 
 
 

Με αυτονομία θέρμανσης

 
 
Υδραυλικές εγκαταστάσεις & Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας HYDREN
 
 
 
 • Λειτουργείτε την θέρμανση όποτε και εάν θέλετε πετυχαίνοντας μείωση των εξόδων θέρμανσης.
 • Σταματήσετε να πληρώνετε ακριβά κοινόχρηστα για θέρμανση που δεν χρησιμοποιήσατε.
 • Ρυθμίζετε μόνος σας τη θερμοκρασία που θέλετε, στο δωμάτιο που θέλετε, και όταν θέλετε.
 • Μη ρυθμίζετε το θερμοστάτη πάνω από τους 20 °C. Για κάθε επιπλέον βαθμό σπαταλάτε μέχρι και 7% περισσότερη ενέργεια. Εάν ο χώρος σας είναι ιδιαίτερα ζεστός, ελέγξτε το θερμοστάτη και βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης είναι κλειστό, πριν να ανοίξετε παράθυρα.

 
 
 
 

Με ηλεκτρική θέρμανση

 
 
Υδραυλικές εγκαταστάσεις & Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας HYDREN
 
 
 
• Με την χρήση μιας Αντλίας Θερμότητας το σύστημα είναι έως και 6 φορές πιο αποτελεσματικό από τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα. Με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες στην χώρα μας, ο μέσος ετήσιος βαθμός απόδοσης (COP) του συστήματος μπορεί να είναι πάνω από το 4 (για Α/Θ Αέρα/Νερού) και πάνω από 5,5 (για Α/Θ Εδάφους-Νερού με γεωθερμία). Εξασφαλίζοντας τέτοιο υψηλό βαθμό απόδοσης το λειτουργικό κόστος χρήσης είναι το ελάχιστο.

• Με χρήση ηλεκτρικού λέβητα μπορείτε να πετύχετε σημαντική μείωση των χρημάτων που δαπανάτε για τη θέρμανση. Η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα είναι ολοκληρωτική ενώ ο λέβητας λειτουργεί με συντελεστή απόδοσης 100%.
 
 
 
 

Με σέρβις και αντικατάσταση

 
 • Η συντήρηση του καυστήρα είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο για την καλύτερη δυνατή επίδοση του καυστήρα και την όσο δυνατό λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου. Με την συντήρηση του καυστήρα, τον καθαρισμό του λέβητα και την μέτρηση ρύθμιση των καυσαερίων προλαμβάνουμε τυχόν προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερες ζημιές στο σύστημα της θέρμανσης του κτιρίου μας. Κατόπιν των μετρήσεων και ανάλογα των αποτελεσμάτων τους, ο τεχνικός πρέπει να μας προτείνει τις περαιτέρω εργασίες που χρειάζεται ο λέβητας, ο καυστήρας ή δεξαμενή του πετρελαίου μας. Μια καλή συχνότητα συντήρησης του καπνοδόχου και της δεξαμενής πετρελαίου είναι κάθε τρία χρόνια.
 • Η χρήση αυτοματισμών και θερμοστατικού ελέγχου, όπως και η εκμετάλλευση παθητικών συστημάτων, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και βελτιώνει τις συνθήκες θερμικής άνεσης.
 • Αντικαταστείτε τα παλιά θερμαντικά σώματα που παρουσιάζουν φθορές με νέα. Θερμαντικά σώματα που υπολειτουργούν σπαταλούν καύσιμα καθώς δεν ζεσταίνονται επαρκώς με αποτέλεσμα να υποθερμαίνεται και ο χώρος σας.
 • Επιδιορθώστε και αντικαταστήστε τις φθαρμένες μονώσεις των σωληνώσεων και των ειδών θέρμανσης πετυχαίνοντας σημαντική μείωση της ανεκμετάλλευτης ενέργειας. Μειώστε κατά το δυνατόν τις απώλειες στο χώρο του λεβητοστασίου.
 

Με τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης

 
Το σύστημα αντιστάθμισης ρυθμίζει αυτόματα την θερμοκρασία του προσαγόμενου νερού στα καλοριφέρ σε συνάρτηση με την εξωτερική θερμοκρασία και την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερες ώρες λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης με μικρότερο κόστος.
 

Με άλλες απλές ενέργειες

 
 • Εξορθολογήστε το χρόνο αερισμού των χώρων σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.
 • Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώματα με καλύμματα, γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.
 • Εξαερώνεται περιοδικά τα σώματα καλοριφέρ. Ο παγιδευμένος αέρας δεν αφήνει το σύστημα να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα τα σώματα να μην ζεσταίνονται.
 • Εάν έχετε τζάκι και δεν το λειτουργείτε, κλείστε το τάμπερ στην καμινάδα και τις περσίδες αερισμού.
 
 
 
Υδραυλικές εγκαταστάσεις & Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας HYDREN
 
Τηλέφωνο : 2107565888
 
Κινητό : 6977660270
 
 
Δόσεις
 
Υδραυλικές εγκαταστάσεις & Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας HYDREN